Bautz AW 120

In juli 1954 werd er voor de lager in toerentalbereik liggende versnellingen een beter ingedeelde vijfversnellingsbak, alsmede een onafhankelijke geveerde voorwielophanging in de AS 120 ingebouwd. Tijdens de DLG tentoonstelling van 1956 kreeg de trekker een nieuwe benaming. Zo werd ie voortaan aangeduid als de AW 120, „Ackerschlepper wassergekühlt" wat staat voor "watergekoelde landbouwtractor".

Op hetzelfde moment werden alle Bautz tractoren met een nieuwe hydraulisch systeem uitgerust, die vanaf toen in plaats van de tot dan toe gebruikelijke bouwwijze voortaan als hydraulisch blok uitgevoerd werd. Het samenvoegen van alle onderdelen in een blok bespaarde behoorlijk wat leiding aansluitingen. Evenals de meeste onderdelen werd ook de hydraulica in eigen fabriek geproduceerd.

Voor de AW 120 was dit nieuwe hydraulisch systeem echter als accessoire tegen meerprijs leverbaar. Op verzoek kon de standaard van groene verf voorziene tractor ook in een speciale rode laklaag gespoten worden. In de basisuitrusting koste de trekker 5.948, - DM.

Bautz AW 120
Fabrikant: Bautz
Series: AW
Model: AW 120
Model geïntroduceerd: 1956
Model beëindigd: 1960
Geproduceerd aantal: 11682
Motor vermogen: 14 pk
Snelheden, km/h: 18,3 km/h
Geen afbeelding beschikbaar

Jouw foto hier?