Bautz 300

Bij het ontwerp van de nieuwe model trekkers had Bautz grote nadruk gelegd op een moderne uitstraling. Dus werden er kosten noch moeite gespaard om voor de vorm van de motorkap de meest optimale vorm eruit te halen. Het ontwerp was zeer goed gelukt, door de tijdloze schoonheid van deze trekkers zou ie ook vandaag de dag niet misstaan op menig boerderij.

Naast de mogelijkheid apparaten aan het differentieel te koppelen was het plaatsen van de versnellingspook naast het stuurwiel een absolute vernieuwing bij deze trekker. In tegenstelling tot de normaal in het midden geplaatst versnellingshendel, die bij het in en uitstappen altijd in de weg zat, bood de handig naast het stuurwiel geplaatste versnellingspook in dit opzicht, een merkbare verbetering voor de tractor bestuurder. De technische oplossing voorzag in een schakelverbinding met de schakelas in het koppelingshuis. Om het gebruik van aan het differentieel gekoppelde apparaten mogelijk te maken, moest de stuurinrichting onder de trekker worden verlegd.

Maar vanwege de kleine geproduceerde aantallen was een winstgevende productie op de lange termijn niet mogelijk. Dus werd ook deze Bautz maar slechts voor een korte tijd gebouwd. De Bautz 300 kon worden aangeschaft voor 8220, - DM.

Bautz 300
Fabrikant: Bautz
Model: 300
Model geïntroduceerd: 1959
Model beëindigd: 1963
Geproduceerd aantal: 3012
Motor vermogen: 14.25 kW / 20 pk
Banden voor: 5.00x16
Banden achter: 10x28
Snelheden, km/h: 1,1 - 19,5 km/h
Geen afbeelding beschikbaar

Jouw foto hier?